Sejauh manakah kesungguhan, keikhlasan, kebenaran dan kejujuran Parti Politik membawa arah tuju yang sebenar.....?

……….Dan demikian itulah keadaan hari-hari (dunia ini dengan peristiwa-peristiwa kemenangan atau kekalahan), kami gilirkan dia antara sesama manusia, (supaya menjadi pengajaran) dan supaya nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang tetap beriman (dan yang sebaliknya), dan juga supaya Allah menjadikan sebahagian di antara kamu orang-orang yang mati Syahid. Dan (ingatlah), Allah tidak suka kepada orang-orang yang zalim.

- Surah Ali Imran ayat 140 -

Petikan Al-Quran.

Topik Terkini.

Sunday, July 5, 2009

Sungguhka...Konsesi pokok getah Kedah pulak...




Lepas isu balak mai pulak isu pokok getah. Aku baru terima e mail dari seorang hamba Allah katanya, ”seorang exco kanan Negeri Kedah (aku tak nak sebut nama dia lagi) bagi konsesi tebang pokok getah kat company kroni adik ipar dia”.

Dia tulis lagi,” lepas konsesi tebang pokok getah itu diberikan, company tu terus mulakan kerja tanpa bayar premium seperti yang disyaratkan, akibatnya company tersebut telah ditamatkan kontrak (oleh sebuah GLC Kerajaan Negeri Kedah). Tapi dengan campurtangan exco kanan tersebut kontrak tersebut terpaksa disambung semula kepada company kroni adik ipar exco kanan tersebut walaupun bayaran premium masih belum dibuat”.

Terkedu aku baca e mail mamat tu. Balak Che Had belum settle lagi dah mai isu baru. Aku harap benda ni tak betoi la. Tapi tak tau la kot sungguh…

Aku akan siasat…kita tengok betoi ka dak.
Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment

Sebarang komen yang dibuat tidak terlibat dengan Sungguhka. Adalah menjadi tanggungjawab dan etika pemberi komen.

There was an error in this gadget

Followers

Blog Ikuti.