Sejauh manakah kesungguhan, keikhlasan, kebenaran dan kejujuran Parti Politik membawa arah tuju yang sebenar.....?

……….Dan demikian itulah keadaan hari-hari (dunia ini dengan peristiwa-peristiwa kemenangan atau kekalahan), kami gilirkan dia antara sesama manusia, (supaya menjadi pengajaran) dan supaya nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang tetap beriman (dan yang sebaliknya), dan juga supaya Allah menjadikan sebahagian di antara kamu orang-orang yang mati Syahid. Dan (ingatlah), Allah tidak suka kepada orang-orang yang zalim.

- Surah Ali Imran ayat 140 -

Petikan Al-Quran.

Topik Terkini.

Monday, July 6, 2009

AnWAR MAKIN GHAFLAH (KUSUT).

Menjelang p/raya manek Urai, AnWAR akan bekerja keras berkempen di sana nanti. AnWAR sebenarnya tidak berkempen utk PAS, tetapi lebih kepada kempen menyelamatkan kedudukan Datuk Nik Aziz dan Datuk Husam Musa yang kian tergugat di Kelantan. Saya pernah menulis bagaimana ide putar belit Nik Aziz yang kata ada ahli PAS yang nak bawa PAS masuk UMNO disanggah 80% wakil rakyat Kelantan.

Maka itu p/raya Manek Urai adalah medan terbaik AnWAR membantu Nik Aziz dan Husam membaiki imej mereka kembali. Tujuan AnWAR, jika PAS berjaya mempertahankan kerusi Manek Urai, imej Nik Aziz akan kembali naik. Kata-kata Nik Aziz semakin didengari dan dihormati pendokong PAS dan pembangkang lain. Lebih mudah tugas AnWAR mengawal pakatan pembangkang, beliau akan mengguna Nik Aziz dalam hal yang berkaitan Melayu dan Islam, dan menyerang UMNO! (AnWAR sememangnya telah mengawal Nik Aziz sekarang).

AnWAR akan memfokuskan tumpuan di Manek Urai bagi mengalih tumpuan kes liwatnya. AnWAR akan 'berlakon' seolah-olah tiada apa yang berlaku ketika perbicaraan berlangsung nanti (jika permohonan AnWAR untuk gugurkan kes tsb gagal). Sekarang pun beliau mencari seribu alasan kononnya beliau 'amat sibuk' di Parlimen, sedangkan kehadirannya di Parlimen terbatas di sesi pagi (1-2 jam) dan lewat petang jika perbahasan berlanjutan.

Realitinya, AnWAR gusar berhadapan kesnya kali ini. Dulu semasa kesnya heboh disiasat, beliau masih berjawatan no. 2 dalam kerajaan. Beliau masih punya kuasa mengarah jabatan berkaitan agar mencari saksi untuk berunding. Azizan yang mendakwa diliwat, masih mudah dihubungi oleh AnWAR. Azizan juga tidak pernah menjawab apa juga kenyataan AnWAR serta hanya menurut apa jua kata peguam.

Kini, beliau tidak boleh menyalahguna kuasa kerajaan, mengarah jabatan berkaitan berbuat itu dan ini sesuka hatinya. Kerana terdesak dengan situasi ini, beliau mengguna saluran mahkamah (yg beliau sendiri tidak percaya) untuk meminta bukti ASAL dari pendakwa, sesuatu yang beliau sendiri tahu tidak akan memperolehinya. Tindakan ini hanya mahu melebarkan persepsi pendakwa punya konspirasi terhadapnya.

Sebaik saja memperolehi sebahagian bukti yang dipintanya, beliau tanpa berlengah mendakwa dirinya tidak bersalah. Perlu diingat, beliau hanya memperolehi sebahagian salinan laporan bukti, beliau tidak memperolehi laporan ujian makmal (kesan DNA), rakaman CCTV yang bakal membutikan beliau memang berada di situ pada tarikh yang disebutkan. Kita pasti pihak pendakwaan tidak akan memberi kesemuanya kerana tidak mahu terperangkap dengan mainan AnWAR yang mahu 'mengotorkan' imej pasukan pendakwa.

Lantaran itu, AnWAR cuba taktik lain dengan cubaan menggugurkan kes beliau. Persepsi yang beliau tonjolkan hanyalah jika permohonan beliau gagal, konon memang wujud konspirasi. 'Tape' lama cetaka baru telah mula didendang AnWAR dengan menyamakan kes terkini seperti 1998. Sebagai pendokong prinsip keadilan kononnya, AnWAR harus punya kekuatan berhadapan dengan Saiful Bukhari dan berlawan dengannya di mahkamah. AnWAR harus memberi peluang Saiful mengemukakan bukti berkaitan apa yang didakwanya. Apakah AnWAR takut berhadapan dengan Saiful?

Kepada AnWAR, saya ingin bertanya, di mana kata-kata keramat saudara memanipulasi pemikiran rakyat, "LAWAN TETAP LAWAN"? Apakah pula slogan retorik saudara agaknya selepas ini.........

Print Friendly and PDF

1 comment:

  1. Sungguh ka lagu tu ? Aku makin hari makin meluat terhadap Si Anwar yang tak habih melaga-lagakan orang. Tak dak satu pun yang dia buat untuk kesejahteraan UMMAH tapi semua untuk menghancurkan kita semua... ei.teruk sungguh no.

    ReplyDelete

Sebarang komen yang dibuat tidak terlibat dengan Sungguhka. Adalah menjadi tanggungjawab dan etika pemberi komen.

Followers

Blog Ikuti.