Sejauh manakah kesungguhan, keikhlasan, kebenaran dan kejujuran Parti Politik membawa arah tuju yang sebenar.....?

……….Dan demikian itulah keadaan hari-hari (dunia ini dengan peristiwa-peristiwa kemenangan atau kekalahan), kami gilirkan dia antara sesama manusia, (supaya menjadi pengajaran) dan supaya nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang tetap beriman (dan yang sebaliknya), dan juga supaya Allah menjadikan sebahagian di antara kamu orang-orang yang mati Syahid. Dan (ingatlah), Allah tidak suka kepada orang-orang yang zalim.

- Surah Ali Imran ayat 140 -

Petikan Al-Quran.

Topik Terkini.

Wednesday, April 14, 2010

P94 Ulu Selangor - Pas dahulu dan PAS sekarang.....

Dulu.....

Tarik balik saman hudud, elak bala lebih besar : Husam

KOTA BHARU, Anggota Parlimen Kota Bharu, Dato' Zaid Ibrahim diminta menarik balik samannya ke atas kerajaan negeri berkaitan hukum hudud, bagi mengelak bala lebih besar menimpa rakyat Kelantan.

Timbalan Pesuruhjaya PAS negeri, Haji Husam Musa berkata, sebelum ini tidak pernah berlaku ada orang Islam yang sanggup mencabar hukum Allah di mahkamah.

Jangan biarkan hukum tersebut tergantung di mahkamah. Ini kerana ia boleh mengundang bala daripada Allah Taala, katanya pada ceramah di Kampung Gong Dermin dekat sini, malam tadi.


Sekarang.....

PKR Pilih Zaid

KUALA LUMPUR, 14 April: Pakatan Rakyat melalui PKR memilih calon pilihan ramai apabila menamakan Datuk Zaid Ibrahim sebagai calonnya untuk pilihan raya kecil Hulu Selangor.

Nama Zaid diumumkan sebagai calon PKR oleh ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim di Dewan Komuniti Serendah malam tadi. Turut serta di majlis itu adalah Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang dan pemimpin kanan DAP .
Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment

Sebarang komen yang dibuat tidak terlibat dengan Sungguhka. Adalah menjadi tanggungjawab dan etika pemberi komen.

There was an error in this gadget

Followers

Blog Ikuti.