Sejauh manakah kesungguhan, keikhlasan, kebenaran dan kejujuran Parti Politik membawa arah tuju yang sebenar.....?

……….Dan demikian itulah keadaan hari-hari (dunia ini dengan peristiwa-peristiwa kemenangan atau kekalahan), kami gilirkan dia antara sesama manusia, (supaya menjadi pengajaran) dan supaya nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang tetap beriman (dan yang sebaliknya), dan juga supaya Allah menjadikan sebahagian di antara kamu orang-orang yang mati Syahid. Dan (ingatlah), Allah tidak suka kepada orang-orang yang zalim.

- Surah Ali Imran ayat 140 -

Petikan Al-Quran.

Topik Terkini.

Monday, November 29, 2010

Anugerah Tuhan.......?


Alahai Wan Azizah! sanggup kau kata Anwar Ibrahim adalah "anugerah tuhan" kepada rakyat…..?

Bila kau kata begitu aku  terus teringatkan isteri-isteri Ayah Pin.

Aku juga teringatkan Khadijah Am, isteri allahyarham ustaz Ashaari Muhammad. Kau dah kelihatan serupa dengan mereka. Isteri-isteri yang bukan sekadar terlalu kasih dan sayang tetapi terlalu taksub terhadap suami. Kemudian kau juga mahu agar ketaksuban itu  turut dikongsi dan dirasai oleh pengikut PKR.

Dulu, keempat-empat isteri  Ayah Pin juga percaya Ayah Pin adalah "anugerah tuan" untuk memiliki 'kerajaan langit'. Ayah Pin  is the chosen one,  kata mereka. Ayah Pin mempunyai direct contact dengan syurga. Ayah Pin adalah jelmaan nabi Isa, buddha, shiva dan nabi Muhammad.

Dulu, Khadijah Am juga kata begitu. Suaminya ust. Ashaari adalah "anugerah tuhan". Yang dipersiapkan tuhan sebagai pemuda Bani Tamim yang akan menjadi mujaddid akhir zaman. Dia juga yakin Abuya dianugerah karamah dan mendapat ilmu dari ilham dan isyarat ghaib. Dia juga adalah orang yang terpilih yang boleh berdialog dengan Rasulullah.

Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment

Sebarang komen yang dibuat tidak terlibat dengan Sungguhka. Adalah menjadi tanggungjawab dan etika pemberi komen.

There was an error in this gadget

Followers

Blog Ikuti.