Sejauh manakah kesungguhan, keikhlasan, kebenaran dan kejujuran Parti Politik membawa arah tuju yang sebenar.....?

……….Dan demikian itulah keadaan hari-hari (dunia ini dengan peristiwa-peristiwa kemenangan atau kekalahan), kami gilirkan dia antara sesama manusia, (supaya menjadi pengajaran) dan supaya nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang tetap beriman (dan yang sebaliknya), dan juga supaya Allah menjadikan sebahagian di antara kamu orang-orang yang mati Syahid. Dan (ingatlah), Allah tidak suka kepada orang-orang yang zalim.

- Surah Ali Imran ayat 140 -

Petikan Al-Quran.

Topik Terkini.

Tuesday, February 1, 2011

Isu Tender KTPC – Tender CCTV.

Pendedahan berani blog Dahulu Kini Selamanya - DKS di dalam isu tender KTPC. Aku tabik dekat ko DKS. Tapi kenapa tidak ditamatkan cerita tu hingga selesai dan serah pada KTPC menjawab. Walaubagaimana pun elok juga bila ko minta Kedah Lanie menjawab sebab dalang-dalang dalam Kedah Lanie terdiri dari orang Wisma dan Batu 9. Mereka ni lebih arif.


Di mana berlakunya kelewatan memasang peralatan disebabkan masalah kerana dokumen tender tidak menyebut dengan jelas skop kerja syarikat pembekal tender. Isu CCTV Tender juga terdapat masalah dan ditegur oleh MoF.

(Gambar salinan surat dari MoF)
Teringin aku nak buat pendedahan ni, tapi aku rasa lagi elok kalau KTPC sendiri dapat buat penjelasan pasai benda di ataih ni... Apa kata aku bagi peluang kat depa jawab...Kedahlanie boleh tolong komen kot...?

Jawab Kedah Lanie Jawab.......
Print Friendly and PDF

1 comment:

  1. PASTU TENDER CCTV ,SAPA YANG DAPAT.....?

    ReplyDelete

Sebarang komen yang dibuat tidak terlibat dengan Sungguhka. Adalah menjadi tanggungjawab dan etika pemberi komen.

There was an error in this gadget

Followers

Blog Ikuti.