Sejauh manakah kesungguhan, keikhlasan, kebenaran dan kejujuran Parti Politik membawa arah tuju yang sebenar.....?

……….Dan demikian itulah keadaan hari-hari (dunia ini dengan peristiwa-peristiwa kemenangan atau kekalahan), kami gilirkan dia antara sesama manusia, (supaya menjadi pengajaran) dan supaya nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang tetap beriman (dan yang sebaliknya), dan juga supaya Allah menjadikan sebahagian di antara kamu orang-orang yang mati Syahid. Dan (ingatlah), Allah tidak suka kepada orang-orang yang zalim.

- Surah Ali Imran ayat 140 -

Petikan Al-Quran.

Topik Terkini.

Thursday, November 3, 2011

Awat Sikit Sangat....... Silap kot.......

Ni yang aku tak puas hati ni...... Awat aku dapat sikit sangat.......


Di sini Mc nak buat pengakuan, Mc mengaku kami semua blogger dan Facebookers pro UMNO Kedah menerima bayaran yang sangat lumayan dari UMNO Kedah. Silap-silap boleh sampai RM10,000 sebulan.

Mc akan sertakan list nama blogger dan Facebookers Kedah.
Det Guaq (blog Pelantaq Hujah) dibayar rm8000 sebulan.
Aloq Staq (Aloq Staq blog) dibayar rm5000 sebulan.
Aktivis UMNO Pekan Naka (FB dan sumber blog) dibayar rm6000 sebulan.
Pisau Kedah (Media Kedah) dibayar rm5000 sebulan.
Pak Teh (blog Pak Teh kata) dibayar rm4000 sebulan.
Kedah Times (blog Kedah Times) dibayar rm6000 sebulan.
Pemuda Melayu Kedah (Kedah Ke KL) dibayar rm4000 sebulan.
Sungguhka (blog Sungguhka) rm3000 sebulan.
GMC (blog Gunung Mat Cincang) rm4000 sebulan
Duke (blog Duke Of UMNO) rm6000 sebulan
Malah McTheory (Kedah Ke KL & Media Kedah) sendiri di bayar rm7000 sebulan.

Kami blogger2 Kedah ni semuanya kaya2, banyak duit UMNO Kedah bayaq kami. Hidup kami senang lenang, semua naik kereta besaq2. Hidup kami cuma buat blog dengan FB saja, tak payah kerja lain.

Selama ni kami hidup pun makan duit hasil blog saja la. Mana ada makan duit hasil lain.

Terima kasih HH, kerana bagitau blogger UMNO Kedah di bayar. Bayar celah mana pun Mc taktau la.

Kesimpulan yang Mc dapat, puak Pas ni main bubuh cerita blogger Kedah dibayar.. fitnah-fitnah.. apa nak jadi la dengan puak Pas ni. Dok mengaku Islam terlebih, tapi fitnah macam haram.

McTheory:
Kalau ada bukti dibayar, minta Pas Kedah dedahkan..

Sungguhka:
Zul Yahya ni ambil or dapat keterangan silap kot.......? Aku nak pebetoi sikit....... List tu sebenarnya bayaran tu kena tambah 1 di depan tu. Ini tak termasuk lagi + elaun perjalanan + elaun keselamatan + elaun broadband + elaun transport. Macam member aku "Dahulu Kini Selamanya" dan "Flyingkick"siap dapat kereta lagi.....

Zul Yahya apa dia tahu. Warta Darul Aman dah hilang modai cerita dia. Aku tengok wartawan yang ada tu jenoh hang dok basuh suruh cari berita.

Aku nak tanya sikit kat Zul Yahya ni....... dah lulus Ijazah out campus tu tak lagi.......? 2008...2009...2010 hang pengang Pengarah Penerang Kerajaan PAS Kedah atas tiket STPM saja tau........ Wartawan hang kelulusan lebih tinggi dari hang tu......

Satu lagi minta hang tolong jawab pasal projek sawit tu boleh tak.......? Jangan kerana kenang jasa, hang sanggup bergelumbang dengan pembohongan. Jawab la di akhirat kelak.......
Print Friendly and PDF

5 comments:

  1. Negeri Kedah negeri ku.....Weeeewit!!!
    Bekas ketua sapa ye?....ZY oh ZY,
    Dia sebenarnya bukan marah Bloger UMNO atau UMNO pun...
    Dia cuma nak perli kerjaan PAS Kedah yang liat bayaq gaji utk unit penerangan ja, jangan lah marah dia. Utk pengetahuan kita kadang2 3 bulan gaji tak berbayar, mana tak anginnya
    SK tau kan????

    ReplyDelete
  2. Satu lagi....... Sapa-sapa boleh check tengok tak hutang Warta Darul Aman dengan syarikat cetak di KL tu dah banyak mana dah.......? Kalau tak silap aku melebihi RM300,000.00.
    Kakitangan Warta Darul Aman di Wisma tu hari-hari dok kelebek Facebook aja. Dah boring nak cari live punya berita. Copy and paste aja.......

    ReplyDelete
  3. Laaaa aku paham dan semua orang paham.Semua ini fitnah pak Lebai lalat hijau.Depa bukan tahu yang umno kedah punyalah tangkai jering macam tahi hidung masin.

    ReplyDelete
  4. Dalam PAS semuanya Jihad, semuanya Fisabilillah, tak perlu bayar, tak perlu upah, tak perlu gaji, bela anak bini pun dengan air ludah je, kereta/motor pakai ayaq bendang, pasai tulah pekerja dalam Kerajaan PAS Kedah tak perlu gaji bulanan, depa hanya perlu gaji 3 bulan sekali, macam burung pucung makan tujuh hari sekali.....tapi bila ada ceramah kena bagi derma jihad...untuk apa derma tu......

    ReplyDelete

Sebarang komen yang dibuat tidak terlibat dengan Sungguhka. Adalah menjadi tanggungjawab dan etika pemberi komen.

There was an error in this gadget

Followers

Blog Ikuti.