Sejauh manakah kesungguhan, keikhlasan, kebenaran dan kejujuran Parti Politik membawa arah tuju yang sebenar.....?

……….Dan demikian itulah keadaan hari-hari (dunia ini dengan peristiwa-peristiwa kemenangan atau kekalahan), kami gilirkan dia antara sesama manusia, (supaya menjadi pengajaran) dan supaya nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang tetap beriman (dan yang sebaliknya), dan juga supaya Allah menjadikan sebahagian di antara kamu orang-orang yang mati Syahid. Dan (ingatlah), Allah tidak suka kepada orang-orang yang zalim.

- Surah Ali Imran ayat 140 -

Petikan Al-Quran.

Topik Terkini.

Sunday, November 13, 2011

Sinar Harapan Baru Bagi Kaum Nelayan.

Tahun 2012 membawa sinar harapan baru dan menjanjikan kehidupan baru yang penuh bermakna bagi para nelayan di seluruh negara. Impian mereka untuk mengecapi kehidupan yang lebih sempurna akan menjadi kenyataan tidak lama lagi.

Pihak Kerajaan sedar akan hakikat kesempitan hidup yang dihadapi oleh para nelayan yang saban hari mempertaruhkan nyawa untuk mencari rezeki di lautan, yang ada kalanya bergelora apabila dipukul badai. Mereka bergantung hidup semata-mata kepada hasil tangkapan yang tidak menentu.

Keadaan kediaman mereka yang daif itu telah mendapat perhatian dan simpati pihak Kerajaan. YAB Perdana Menteri, Dato’ Sri Najib Tun Razak, telah membawa khabar gembira apabila beliau mengumumkan peruntukan sebanyak 300 juta ringgit untuk Tabung Khas Perumahan Nelayan khusus untuk membina dan membaik-pulih rumah para nelayan, semasa membentangkan Baget 2012 baru-baru ini. Perkampungan nelayan di Malaysia akan berubah wajah apabila pembinaan dan kerja-kerja membaik-pulih tersebut dilaksanakan.

Selain dari itu, pihak Kerajaan akan menyediakan prasarana asas untuk dimanfaatkan sepenuhnya oleh para nelayan. Dengan kemudahan-kemudahan tersebut, mereka akan dapat mengecapi kehidupan yang lebih baik dari sebelumnya.

Alangkah beruntungnya para nelayan kita, kini nasib mereka terbela dan yang pasti, mereka tidak ketinggalan dalam arus kemajuan dan pembangunan negara. 

Sesungguhnya, melalui dasar transformasi nasionalnya, pihak Kerajaan begitu prihatin terhadap nasib rakyat serta komited untuk memperbaiki taraf hidup mereka demi untuk kesejahteraan negara yang tercinta.Terimakasih JMJ.
Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment

Sebarang komen yang dibuat tidak terlibat dengan Sungguhka. Adalah menjadi tanggungjawab dan etika pemberi komen.

Followers

Blog Ikuti.