Sejauh manakah kesungguhan, keikhlasan, kebenaran dan kejujuran Parti Politik membawa arah tuju yang sebenar.....?

……….Dan demikian itulah keadaan hari-hari (dunia ini dengan peristiwa-peristiwa kemenangan atau kekalahan), kami gilirkan dia antara sesama manusia, (supaya menjadi pengajaran) dan supaya nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang tetap beriman (dan yang sebaliknya), dan juga supaya Allah menjadikan sebahagian di antara kamu orang-orang yang mati Syahid. Dan (ingatlah), Allah tidak suka kepada orang-orang yang zalim.

- Surah Ali Imran ayat 140 -

Petikan Al-Quran.

Topik Terkini.

Monday, July 5, 2010

Kerajaan Kedah Mahu Menyaman Sungguhka.....?

Itulah yang Sungguhka dengar dari sahabat Sungguhka.....

Sebenarnya perkara ini sudah lama dan hingga kini Kerajaan PAS Kedah masih mencari-cari siapakah Sungguhka sebenarnya. Bukannya setakad hendak menyaman, malah ugutan pukul, tangkap dan malah bunuh pun ada. Sungguhka sudah mangli dengan ayat-ayat sebegini. Sedikitpun tidak terusik hati ini untuk terus berdiam; perjuangan belum selesai.

Sungguhka berdia, tidak bermakna takut. Cuma Sungguhka merasakan segala usaha-usaha yang dilakukan oleh Bloggers membuat pendedahan demi pendedahan seolah-olah mencurah air kedaun keladi. Tiada siapa yang memperdulikannya. Mereka sekadar membaca, mengkritik dan menunding jari. Tindakan hancur.

Apa yang Sungguhka ingin memperkatakan di sini, sekurang-kurangnya setiap artikal yang dikeluarkan dalam mana-mana blog, pihak yang berwajib mengambil iktibar untuk mengkaji akan kebenarannya. Banyak artikal yang dikeluarkan oleh Bloggers sepatutnya unit IT, pusat sumber dan unit saraf UMNO membuat follow-up. Tidak seperti PKR dan PAS, yang begitu peka.

Tenaga-tenaga Bloggers selalunya dipanggil atau diguna pakai kebiasaannya menjelang pilihanraya.

Aaaaah..... lupakan. Hendak dicakap pun tidak guna. Pejuang bloggers tidak pernah luntur. Kalau betullah Kerajaan PAS Kedah hendak menyaman Sungguhka..... ayuh dipersilakan. Ini yang Sungguhka nanti-nantikan.

Kita lihat pula apa KERAjaan PAS Kedah akan jawab dalam beberapa kes yang akan kita keluarkan nanti..... Biar Kedah Lanie pening kepala menjawab dengan Ustaz Azizan.

Ish...ish...ish.....

Kemana menghilangnya Akashah.....?
Ada lagi ka balak.....?
Akaun PKNK tak cukup......?
Pelabur projek mana yang lari ni.....?
Hutang percetakan tak bayar lagi.....?
Kita mesti buang YB-YB ni dalam PRU13 nanti.


Print Friendly and PDF

1 comment:

Sebarang komen yang dibuat tidak terlibat dengan Sungguhka. Adalah menjadi tanggungjawab dan etika pemberi komen.

There was an error in this gadget

Followers

Blog Ikuti.