Sejauh manakah kesungguhan, keikhlasan, kebenaran dan kejujuran Parti Politik membawa arah tuju yang sebenar.....?

……….Dan demikian itulah keadaan hari-hari (dunia ini dengan peristiwa-peristiwa kemenangan atau kekalahan), kami gilirkan dia antara sesama manusia, (supaya menjadi pengajaran) dan supaya nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang tetap beriman (dan yang sebaliknya), dan juga supaya Allah menjadikan sebahagian di antara kamu orang-orang yang mati Syahid. Dan (ingatlah), Allah tidak suka kepada orang-orang yang zalim.

- Surah Ali Imran ayat 140 -

Petikan Al-Quran.

Topik Terkini.

Sunday, January 2, 2011

Salakan Si Sakit.......

Sebelum ini, N.Gobalakrishnan adalah antara pemimpin India dalam PKR yang popular berbanding mereka yang lain. Selain Gobala, pemimpin berpotensi PKR berketurunan India adalah Michael Jeyakumar (Adun Sri Andalas) dan YB Manickavasagam (MP Kapar).

Kepopularan Gobala dalam politik adalah berkebetulan dengan sikapnya yang sering terkehadapan dalam protes, termasuk di Parlimen. Bagi mencuba nasib dirinya dalam politik ,beliau telah mengambil langkah berani bertarung dalam jawatan Naib Presiden PKR, berkemungkinan mencuri satu kerusi untuk pemimpin India dalam jawatan tertinggi parti.

Walaubagaimanapun, beliau gagal memenangi kerusi tersebut setelah mendapat undi yang sedikit berbanding Nurul Izzah, Mansor Othman, Tian Chua dan Fuziah Salleh.

Apapun, beliau dilihat masih berharap untuk menjadi Naib Presiden PKR melalui tiga lagi kuota lantikan terhadap jawatan tersebut. Pun begitu, harapannya berkecai apabila lantikan Naib Presiden PKR daripada kalangan orang India diberikan kepada N.Surendran, seorang peguam muda selain Chua Jui Meng dan Baru Bian.

Semenjak itu, beliau seolah-olah menyalak seperti orang yang mabuk kuasa apabila menyerang peribadi Anwar Ibrahim, Azmin Ali dan N.Surendran itu sendiri. Malah, beliau menggambarkan Anwar sebagai anti Hindu setelah menutup Kuil Sivan di Bukit Gasing, walhal kuil tersebut ditutup kerana masalah struktur tanah oleh MBPJ.

Ternyata, rentak beliau mula dinilai oleh orang ramai, melihat sejauh mana keikhlasan beliau dalam berpolitik. 

Terbaru, beliau menyerang kepimpinan kerajaan Pas Kedah kerana melucutkan jawatan enam ketua kampung PKR tanpa alasan.

Berita ini masih belum ada kepastian,namun ianya mungkin isunya kecil yang diperbesarkan oleh mereka yang seolah meroyan gilakan kuasa. Yang Berhormat, tidak terlantiknya yang berhormat ke kerusi Naib Presiden PKR bukannya bererti PKR anti India atau Hindu, sedangkan N.Surendran juga seorang India.

Adakah dengan perangai yang berhormat sebegini difikirkan layak menjadi Naib Presiden.......? Mirror yourself la.......
Print Friendly and PDF

1 comment:

  1. PERANGAI MACAM NI PUN PKR LANTIK DIA JADI WAKIL RAKYAT....MARHAIN MANTELITY

    ReplyDelete

Sebarang komen yang dibuat tidak terlibat dengan Sungguhka. Adalah menjadi tanggungjawab dan etika pemberi komen.

Followers

Blog Ikuti.