Sejauh manakah kesungguhan, keikhlasan, kebenaran dan kejujuran Parti Politik membawa arah tuju yang sebenar.....?

……….Dan demikian itulah keadaan hari-hari (dunia ini dengan peristiwa-peristiwa kemenangan atau kekalahan), kami gilirkan dia antara sesama manusia, (supaya menjadi pengajaran) dan supaya nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang tetap beriman (dan yang sebaliknya), dan juga supaya Allah menjadikan sebahagian di antara kamu orang-orang yang mati Syahid. Dan (ingatlah), Allah tidak suka kepada orang-orang yang zalim.

- Surah Ali Imran ayat 140 -

Petikan Al-Quran.

Topik Terkini.

Saturday, January 1, 2011

Bloggers PEMBOHONG Besar - Rais Yatim.

Kata-kata hikmat Rais Yatim sempena Krimas dan Tahun Baru.

"Dioghang tu semuo pembohong bosa. Jangan pecayolah!"

Rujuk artikal dari theunspinners.

Kepada DSU Rais Yatim, jangan cepat melatah. Jangan meletakkan semua bloggers pembohong. Sebahagian daripada kami buat kerja adalah ikhlas tanpa bantuan mahupun arahan apatah lagi menjadi barua mana-mana pihak.

Pembongkaran demi pembongkaran, teguran demi teguran yang kami lakukan hanya mahu membuat peringatan kepada kasta-kasta tertentu supaya membuat perubahan dan pembetulan. Kami cuba membantu kerajaan sebaik mungkin. Kalau inilah pandangan DSU menilai kami semua, jangan DSU terkejut berok apa yang kami boleh lakukan. Bukan UGUTAN, tetapi biar kita berpijak di bumi nyata.

Kami rakyat inginkan pembaharuan, kalaulah DSU tak dapat menerima cara yang kami lakukan, lupakan sahaja laungan DS Najib "TRANSFORMASI" itu. Walaupun DSU petah berbahasa, tetapi ingat bahasa kami juga bahasa keramat.......

Sesungguhnya kami sayangkan UMNO tidak kepada pemimpin, kerana pemimpin itu silih berganti. Pemimpin UMNO yang tegar, angkuh, sombong, riak, duitan dan cakap tak serupa bikin sepatutnya dinyahkan dari UMNO. Ramai muka-muka baru yang inginkan tranformasi di luar sana tidak diberi peluang. Baru nak naik sikit sudah dicantas.

Cuba DSU renungi artikal di sini.......

Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment

Sebarang komen yang dibuat tidak terlibat dengan Sungguhka. Adalah menjadi tanggungjawab dan etika pemberi komen.

Followers

Blog Ikuti.