Sejauh manakah kesungguhan, keikhlasan, kebenaran dan kejujuran Parti Politik membawa arah tuju yang sebenar.....?

……….Dan demikian itulah keadaan hari-hari (dunia ini dengan peristiwa-peristiwa kemenangan atau kekalahan), kami gilirkan dia antara sesama manusia, (supaya menjadi pengajaran) dan supaya nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang tetap beriman (dan yang sebaliknya), dan juga supaya Allah menjadikan sebahagian di antara kamu orang-orang yang mati Syahid. Dan (ingatlah), Allah tidak suka kepada orang-orang yang zalim.

- Surah Ali Imran ayat 140 -

Petikan Al-Quran.

Topik Terkini.

Friday, February 27, 2009

Karpal Singh Oh Karpal Singh...

Memandang berat tuduhan Karpal Singh terhadap Pemuda UMNO Malaysia dalam isu menghantar 2 butir peluru terhadap dirinya.

Karpal Singh dengan angkuh menuduh tanpa sebarang bukti sahih dan ini tidak sepatutnya berlaku kerana beliau adalah pengamal undang-undang dan juga ahli parlimen veteran.

Namun Karpal sebenarnya sudah mula bangkit untuk mengotorkan dirinya dengan perasaan bongkak lantas seterusnya menjatuhkan kredibilitinya serta kredibiliti Pakatan Rakyat sebagai pembangkang utama di negara kita ini.

Karpal seolah-olah tidak lagi menghormati bukan saja sistem demokrasi yang ada – tidak menghormati perundangan yang menjadi ketetapan kita – nilai budaya – malah pernah mencabar PAS dalam perjuangan negara Islam. Kontroversi pada awalnya lahir dengan Karpal Singh mahu mengambil tindakan perundangan terhadap Sultan Azlan Shah – sehingga baru-baru ini menggunakan perkataan celaka terhadap Pemuda UMNO Malaysia.

Adakah wajar perkataan CELAKA di gunakan – Adakah wajar tuduhan MENGHANTAR PELURU di buat dan dikatakan dilakukan oleh Pemuda UMNO Malaysia. Datuk Hishammuddin dalam kenyataannya di BERNAMA NEWS membidas tindakan Karpal dan mendakwa rakyat sudah mual dengan tindakannya menghina Sultan oleh Karpal dan hari ini Karpal berdepan dengan ratusan laporan polis.

Umat Islam Malaysia tidak kira apa parti sekali pun mungkin mual dengan sikap Karpal Singh ini – lebih-lebih lagi dalam isu Agama Islam.

Kita sepatutnya sepakat dalam memastikan Karpal Singh ini yang mungkin sudah tidak selesa duduk di Malaysia di hadapkan ke muka pengadil.

Apakah pendapat anda mengenai Karpal Singh khususnya dari DAP – PKR dan PAS...?
Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment

Sebarang komen yang dibuat tidak terlibat dengan Sungguhka. Adalah menjadi tanggungjawab dan etika pemberi komen.

Followers

Blog Ikuti.