Sejauh manakah kesungguhan, keikhlasan, kebenaran dan kejujuran Parti Politik membawa arah tuju yang sebenar.....?

……….Dan demikian itulah keadaan hari-hari (dunia ini dengan peristiwa-peristiwa kemenangan atau kekalahan), kami gilirkan dia antara sesama manusia, (supaya menjadi pengajaran) dan supaya nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang tetap beriman (dan yang sebaliknya), dan juga supaya Allah menjadikan sebahagian di antara kamu orang-orang yang mati Syahid. Dan (ingatlah), Allah tidak suka kepada orang-orang yang zalim.

- Surah Ali Imran ayat 140 -

Petikan Al-Quran.

Topik Terkini.

Friday, February 27, 2009

Bekas Ketua Bahagian PKR Ingin Jadi Calon Bebas.

Bekas ketua PKR bahagian Pokok Sena, A Jayagopal akan bertanding atas tiket bebas jika tidak dipilih sebagai calon PKR dalam pilihanraya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Selambau, April depan.

"Saya tunggu PKR membuat keputusan.Jika saya tidak dicalonkan, saya akan bertanding sebagai calon bebas.“Saya mahu bertanding kerana sudah lama dalam PKR iaitu sejak 1999 lagi.

Saya paling layak kerana saya boleh berbahasa Melayu, Cina dan Tamil serta tidak terbabit dengan kes rasuah.

“Tetapi PKR ini mereka suka pilih orang baru, walaupun yang tidak jadi ahli parti,” katanya.Beliau pernah bertanding kerusi DUN Derga sebagai calon bebas dalam pilihanraya umum 1990 dan atas tiket Parti Bersatu Sabah (PBS) pada 1995.

Jayagopal berkata, beliau telah dipanggil temuduga oleh sepasukan ahli parlimen PKR Kedah bersama 17 lagi untuk menjadi calon Bukit Selambau.

Tiga ahli parlimen terbabit ialah Pengerusi PKR Kedah, Ahmad Kassim, ahli parlimen Merbok Datuk Rashid Din dan ahli parlimen Sungai Petani, Johari Abdul.Katanya, peluang beliau untuk menjadi calon PKR tipis kerana hubungannya yang tidak baik dengan Ahmad dan Johari.

"Keahlian saya digantung sejak tiga tahun kerana membawa kes parti (ke mahkamah) tetapi kes itu telah ditarik balik.

"Seorang pemimpin PKR negeri juga menuduh saya telah menawarkan jawatan ahli-ahli majlis PBT kepada orang-orang India di Kedah," katanya.

Pilihanraya DUN itu diadakan 7 April ini berikutan peletakan jawatan A Arumugam, yang juga ahli exco kerajaan negeri Kedah, awal bulan ini.
PKR penuh engan pengkhianat...
Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment

Sebarang komen yang dibuat tidak terlibat dengan Sungguhka. Adalah menjadi tanggungjawab dan etika pemberi komen.

Followers

Blog Ikuti.