Sejauh manakah kesungguhan, keikhlasan, kebenaran dan kejujuran Parti Politik membawa arah tuju yang sebenar.....?

……….Dan demikian itulah keadaan hari-hari (dunia ini dengan peristiwa-peristiwa kemenangan atau kekalahan), kami gilirkan dia antara sesama manusia, (supaya menjadi pengajaran) dan supaya nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang tetap beriman (dan yang sebaliknya), dan juga supaya Allah menjadikan sebahagian di antara kamu orang-orang yang mati Syahid. Dan (ingatlah), Allah tidak suka kepada orang-orang yang zalim.

- Surah Ali Imran ayat 140 -

Petikan Al-Quran.

Topik Terkini.

Wednesday, April 3, 2013

Ikut Suka Aku La....... Hangpa Tau Apa.......

"Ikut suka aku la.......hangpa tau apa......." itulah ungkapan Ustat Jijan MB Kedah kepada setiausaha2 beliau. "Aku MB, aku ada strategi bila aku nak bubar DUN Kedah ni.......".

Tarikh terakhir terbubarnya DUN Kedah adalah pada 2/5/2013. Ustat Jijan tak berani nak komen details pasai bab ni sebab PAS Kedah sendiri masih lagi bercelaru meletakkan calon-calon mereka. Lebih2 lagi Ustat Jijan masih mahu bertahan sebagai MB Kedah seandainya PAS Kedah menang.

Pertengkaran dalaman antara Ustat Jijan dengan Pakrullangsi telah memberi advantage kepada Amiruddin bergerak secara senyap tanpa pengetahuan Pakrullangsi, sedangkan Pakrullangsi mencetus agenda menjatuhkan Ustat Jijan bersama Amiruddin, Dr Mail, Musoduck, Zul Yahya, termasuk juga dari Usop Usin dan Mat Sabun.

"Aku berkuasa, aku ada power. Apa aku nak, pasti aku dapat. Allah......Alah, Aku.......Aku, dulu aku kata No, la aku kata Yes, hangpa rakyat Kedah peduli apa.......Exco pun aku lantik, hangpa patut bersyukur.......".
Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment

Sebarang komen yang dibuat tidak terlibat dengan Sungguhka. Adalah menjadi tanggungjawab dan etika pemberi komen.

Followers

Blog Ikuti.