Sejauh manakah kesungguhan, keikhlasan, kebenaran dan kejujuran Parti Politik membawa arah tuju yang sebenar.....?

……….Dan demikian itulah keadaan hari-hari (dunia ini dengan peristiwa-peristiwa kemenangan atau kekalahan), kami gilirkan dia antara sesama manusia, (supaya menjadi pengajaran) dan supaya nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang tetap beriman (dan yang sebaliknya), dan juga supaya Allah menjadikan sebahagian di antara kamu orang-orang yang mati Syahid. Dan (ingatlah), Allah tidak suka kepada orang-orang yang zalim.

- Surah Ali Imran ayat 140 -

Petikan Al-Quran.

Topik Terkini.

Wednesday, April 14, 2010

P94 - Zaid Ibrahim Calon DAP.

Semalam, di Serendah, Hulu Selangor, Anwar Ibrahim mengumumkan Zaid Ibrahim sebagai calon pembangkang di Hulu Selangor. Setelah didesak oleh DAP, akhirnya Anwar Ibrahim terpaksa ketepikan Dr Halili dan Shamsul Iskandar Mat Akin untuk memilih Zaid. DAP bertepuk tangan gembira dengan pemilihan Zaid, tetapi yang akan digunakan diperingkat bawahan untuk menangkan Zaid adalah orang-orang PAS.

PKR dan DAP tiada jentera yang kuat di peringkat bawahan. Pada 28 November 2008, Zaid telah menghadiri majlis makan malam bersama dengan DAP di Pulau Pinang. 30 November 2008, sewaktu Zaid berura-ura hendak keluar dari UMNO, pihak pertama yang bersungguh-sungguh mahu menerima Zaid adalah DAP. Kit Siang, Karpal Singh, Teresa Kok dan Dr Chen Man Hin adalah mereka terawal membuka pintu DAP kepada Zaid. Amat jelas sekali, calon tempatan diketepikan untuk memenuhi tuntutan DAP yang mahukan Zaid. Kulit guna nama PKR, namun dalaman adalah DAP, itulah Zaid Ibrahim. Yang akan diguna dan dikudakan diperingkat bawahan adalah jentera PAS bagi memenangkan calon yang pernah menentang hukum hudud.


Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment

Sebarang komen yang dibuat tidak terlibat dengan Sungguhka. Adalah menjadi tanggungjawab dan etika pemberi komen.

Followers

Blog Ikuti.